Кремль зіткнувся зі зростанням партизанської активності на півдні України

Офіційні особи США кажуть, що три спроби вбивства проросійських чиновників протягом останніх двох тижнів свідчать про зростання руху опору проти проросійської влади, яка окупувала частини півдня України.

Кремль зіткнувся зі зростанням партизанської активності на півдні України

Хоча поки що йдеться лише про кілька окремих інцидентів у місті Херсон, американські офіційні особи кажуть, що опір може перерости у більш широку боротьбу з повстанцями, що стане серйозною проблемою для здатності Росії контролювати нещодавно захоплену територію по всій Україні.

Керівник національної розвідки Авріл Хейнс заявила, що Кремль «зіткнувся зі зростанням партизанської активності на півдні України».

США вважають, що у Росії недостатньо сил у Херсоні, щоб ефективно окупувати та контролювати регіон, заявив один американський чиновник, особливо після виведення сил із цього району для боротьби на сході Донбасу. Інший американський чиновник сказав CNN, що цей крок, можливо, надав українським партизанам вікно для нападу на місцевих російських чиновників.

Україна також здійснила обмежені контратаки поблизу Херсона, ще більше напружуючи російські сили.
Цей регіон має вирішальне значення для контролю Росії над узбережжям Чорного моря та доступу до Кримського півострова. Незрозуміло, скільки російських військ у Херсоні чи поблизу нього, але окупація проти ворожого місцевого населення вимагає набагато більше солдатів, ніж мирна окупація території.

Росія вірила, що її війська зустрінуть з розпростертими обіймами та швидко придушать будь-який опір, помилкові фантазії, які швидко розвалилися, але мало змінили розрахунки російського президента Володимира Путіна.


Джерело: CNN