рф розглядає Україну як плацдарм для захоплення інших країн

РФ розглядає українську державу як плацдарм для захоплення інших держав.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія розглядає Україну як плацдарм для захоплення інших країн, тому забезпечити безпеку Україні — це дати її усій Європі.

Про це Зеленський заявив у промові на 26-му щорічному урядовому круглому столі The Economist «Антитези, трансформації, досягнення в мінливому світі».

За його словами, протягом десятиліть у Європі відчувався дефіцит безпеки, а безпека частини Європи трималася лише на запевненнях, зокрема тих, що містилися у Будапештському меморандумі.

На думку президента, відповісти на ці загрози з боку РФ, які виникли ще з 2014 року, можна більшим об'єднанням Європи та дієвими гарантіями безпеки.

Він також вважає, що саме як війну треба розглядати те, що зараз відбувається на енергетичному ринку Європи.

«Росія своєю грою з газом робить усе, щоб інфляція більше розкручувалася і щоб Європа цієї зими пережила найбільшу кризу в історії. Проте одночасно ми бачимо, як грецькі компанія забезпечують чи не найбільший танкерний флот для транспортування російської нафти. Це відбувається саме тоді, коли інший російський енергетичний ресурс використовується як зброя проти Європи та проти сімейного бюджету кожного європейця», — зазначив Зеленський.


Джерело: Офіс Президента

Рекомендовані публікації