Прем’єр-міністр Ірландії Мішель Мартін відвідав Київ

Прем’єр-міністр Ірландії Мішель Мартін вирушив до Києва у середу, щоб стати свідком руйнувань, спричинених вторгненням Росії в Україну.

Прем’єр-міністр Ірландії Мішель Мартін відвідав Київ

Одноденний візит Мартіна розпочався з поїздки до Бородянки, міста на околиці Києва, яке постраждав від російських обстрілів. Потім він зустрівся з мером міста та оглянув житлові райони, зруйновані вогнем та обстрілами. Прем'єр-міністр також відвідав зруйновані передмістя Буча та Ірпінь, місця ймовірних військових злочинів, скоєних російськими військами.

«Важко зрозуміти спустошення та нелюдяність нападів Росії на Ірпінь, Бородянку та Бучу», — сказав він, повідомляє ВВС. Він сказав, що «зрозуміло, наскільки важливо для жінок та дітей дістатися Ірландії, щоб уникнути травми та жорстокості», додавши: «Ми підтримуємо Україну». Ірландія прийняла понад 36 тисяч українських біженців з початку конфлікту.

То був перший візит Мартіна до України після отримання запрошення від президента України Володимира Зеленського два тижні тому. Ірландія продовжує вводити санкції проти Росії та є довгостроковим прихильником членства України в Європейському союзі.

Рекомендовані публікації