Урожай -2022: що буде з цінами на хліб в Україні

Урожай -2022 зернових буде значно меншим, проте через блокування портів, зростання цін на хліб та хлібобулочні вироби найближчі декілька місяців не очікується.

Урожай -2022: що буде з цінами на хліб в Україні

Про це під час ефіру на IUA. TV заявив голова Спілки українського селянства Іван Томич.

«Урожай -2022 зернових буде значно меншим. Значна частина Півдня окупована, де врожай досить непоганий. А в центральних областях через посуху врожай зернових набагато менший. За словами фермерів, в центральних областях врожай вдвічі нижчий порівняно з минулим роком. Тобто вал буде набагато меншим — приблизно половина врожаю минулого року», — каже І. Томич.

За його словами, цінова політика для споживача на хліб на борошно поки не зміниться.

«Це пов’язано з блокуванням портів та з блокуванням реалізації на зовнішні ринки зерна. Але на внутрішньому ринку для нашого споживача серйозних змін в ціновій політиці на хліб та хлібобулочні вироби найближчі декілька місяців не очікується. Через блокування портів зерно дешевшало. Хоч енергоносії і зросли, але не на стільки, щоб вартість хліба з нового врожаю була дорожчою «, — резюмує І. Томич.

Читайте також


Україна з 1 січня 2024 року ризикує втратити землю з тилу — Іван Томич

За даними Мінагрополітики, за два роки з часу відкриття ринку землі в Україні продали та подарували 1% від усіх сільськогосподарських земель. Підвищення ціни й збільшення обсягів продажу очікують після впровадження другого етапу земельної реформи, який розпочнуть 1 січня 2024 року. На другому етапі відкривається ринок для юридичних осіб. Яка ж справжня ціна гектара зараз та чи можна продавати землю під час війни, журналісти запитали у голови Спілки українського селянства Івана Томича.