В Україні подорожчає борщовий набір та яблука — експерт

В Україні через погані погодні умови подорожчає борщовий набір та яблука.

В Україні подорожчає борщовий набір та яблука — експерт

Про це під час ефіру на IUA. TV заявив голова Спілки українського селянства Іван Томич.

«Ситуація на овочевому ринку змінилася. Війна створила кардинально іншу картину. Ситуація полягає в тому, що велику кількість овочів виробляв Південь України. Відповідно ми мали більш- менш стабільну цінову політику. Сьогодні ситуація в цьому плані кардинально змінилася. Якщо в минулому році ціна на картоплю складала від 5 до 10 грн за кг так саме, як і на яблука, то тепер треба подвоювати ціну. Тобто ціна картоплі тепер буде 10−20 грн за кг, як і ціна яблук. Це обумовлено погодними умовами, які не сприяють високому врожаю картоплі та фруктів. Як наслідок ціна буде вищою», — каже І. Томич.

Також за словами експерта, в Україні через окупацію Херсонщини здрожчають помідори, огірки та цибуля, але дефіциту цієї продукції не буде.

Експерт зазначає, що українцям треба готуватися до подорожчання борщового набору.

«Борщовий набор осінню порівняно з минулим роком зросте в ціні в 1,7 — 2 рази», — резюмує І. Томич.

Читайте також


Україна з 1 січня 2024 року ризикує втратити землю з тилу — Іван Томич

За даними Мінагрополітики, за два роки з часу відкриття ринку землі в Україні продали та подарували 1% від усіх сільськогосподарських земель. Підвищення ціни й збільшення обсягів продажу очікують після впровадження другого етапу земельної реформи, який розпочнуть 1 січня 2024 року. На другому етапі відкривається ринок для юридичних осіб. Яка ж справжня ціна гектара зараз та чи можна продавати землю під час війни, журналісти запитали у голови Спілки українського селянства Івана Томича.