Окупанти готують штурм Краматорська та наступ на Слов’янськ

Війська РФ можуть спробувати наступати на Слов’янськ і Краматорськ не лише з півночі та Сходу, а й із Заходу, від виступу в їхніх позиціях у районі Барвінкового.

Зазначається, що війська окупантів досягли незначних успіхів на південний схід від Сіверська і продовжили наступальні дії на захід від Лисичанська. Окупанти завдали артилерійських ударів на південь від Барвінкового та обстріляли Нікополь, Новопавлівку та кілька населених пунктів на північний захід від Слов'янська. На думку аналітиків ISW, ці удари можуть свідчити про те, що окупанти прагнуть обійти Барвінкове зі сходу і або рухатися в напрямку шосе E40 Ізюм-Слов'янськ для просування на південний схід у бік Слов'янська, або рухатися прямо на південний схід від Барвінкового в бік Краматорська.

«Російські сили можуть створювати умови для можливого штурму Краматорська, який йтиме паралельно з наступом на Слов'янськ», — йдеться в повідомленні ISW.

За даними аналітиків, війська РФ напередодні проводили обмежені спроби наступу та завдавали повітряних, артилерійських та ракетних ударів по всій лінії фронту.

Військові експерти вважають, що зараз росіяни відновлюють сили та створюють умови для нових суттєвих наступів у найближчі тижні чи місяці. Тож очікувати великих наступальних операцій від окупантів не варто.

Також повідомляється, що у російських регіонах продовжують створювати власні тимчасові добровільні загони, щоб компенсувати втрати особового складу на війні в Україні.


Джерело: ISW