Відмова України від НАТО стала історичною помилкою

Президент України Володимир Зеленський вважає відмову прийняти до НАТО Україну «історично помилковим рішенням».

Відмова України від НАТО стала історичною помилкою

«Я дуже радий, що Швеція та Фінляндія зробили цей вибір», — сказав він в інтерв'ю CNN, оприлюдненому у п'ятницю. «Це легше, розумніше, ніж кривава війна. Вибір світу, щоб прийняти Швецію та Фінляндію — це саме ті превентивні кроки, про які я багато разів говорив. Зробіть ці превентивні кроки, щоб не давати можливості Росії атакувати території та людей», — зазначив він.

Зеленський наголосив, що «весь світ допомагає Україні. Хтось гуманітарно, хтось фінансово, зброєю, зброї не вистачає… США підтримують, двопалатна підтримка. Світ багато чого робить, а можна було просто прийняти Україну до НАТО».

Він нагадав вираз «Якщо Україна буде в НАТО — Росія нападе». «Ми не в НАТО, Росія напала. У мене не образа, це об'єднане рішення всіх членів НАТО. Ми говоримо про гарантії безпеки, про зброю, фінансову підтримку. А просто можна було, об'єднавшись, прийняти Україну до НАТО», — сказав він.

«Для України знаходили причини, чому нам там не бути. А Швецію та Фінляндію прийняли. Рішення — правильне, щодо України — рішення історично помилкове», — заявив Зеленський.


Джерело: Президент України