Україна вже фактично стала членом НАТО

Складнощі з юридичним оформленням членства України в НАТО можуть полягати в небажанні альянсу оголошувати відкриту війну Росії.

Україна вже фактично стала членом НАТО

Незважаючи на те, що офіційно Україна ще не має статусу офіційного члена НАТО, де-факто наша держава вже починає входити до Альянсу. Про це міністр оборони України Олексій Резніков.

«Якщо ми говоримо, що Україна поки що не розглядається країнами НАТО повноправним членом де-юре, тому що має бути консенсус серед країн НАТО, але ми, по суті, вже стаємо країною-членом Альянсу де-факто», — наголосив міністр оборони.

Резніков особливо наголосив на тому факті, що українські військові вже освоїли понад 30 стандартів НАТО.

Крім того, додатковою перевагою для України є те, що з початком повномасштабної агресії вона почала отримувати обладнання НАТО.

Міністр оборони України також розповів, у чому, на його думку, причина у зволіканні з юридичним оформленням членства України в альянсі.

За його словами, країни-члени НАТО побоюються застосування 5-ї статті в угоді про альянс. Нагадаємо, що згідно з нею НАТО мало негайно дати РФ збройну відсіч, щойно російські військові перетнули український кордон.


Джерело: Телемарафон UAразом