Росія збирає резерви по всій країні для наступу

Росія перекидає резервні сили з усієї країни та збирає їх біля України для майбутніх наступальних операцій, пише міністерство оборони Великобританії.

Росія збирає резерви по всій країні для наступу

Більшість нових піхотних підрозділів, ймовірно, використовує бронетранспортери МТ-ЛБ, які тривалий час зберігалися на військових складах і вважалися непридатними для виконання більшості завдань із транспортування піхоти в зоні бойових дій, пише розвідка Великобританії.

Спочатку бронетранспортер був розроблений у 1950-х роках як тягач для перевезення артилерії, у нього дуже легка броня, і він оснащений лише кулеметом для захисту. У лютому більшість російських штурмових частин першого ешелону були оснащені бойовими машинами піхоти БМП-2 із бронею завтовшки до 33 мм, потужною 30-мм автоматичною гарматою та протитанковою ракетною установкою.

«Незважаючи на заяву президента Путіна від 7 липня 2022 року про те, що російські збройні сили „навіть не розпочали“ свої дії в Україні, багато з їх підкріплень є спеціальними групами, що розгортаються з використанням застарілого або невідповідного обладнання», — констатує британське Міноборони. .


Джерело: DW