Росіяни можуть активізувати атаки на північ від Харкова найближчими днями

Але навряд чи досягнуть успіху.

Росіяни можуть активізувати атаки на північ від Харкова найближчими днями

Путін, можливо, наказав російським військам захопити Харків та решту неокупованої Харківської області, незважаючи на вкрай низьку ймовірність успіху, припустили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Про це вони написали у своєму щоденному зведенні.

Однією з непрямих ознак того, що Кремль справді доручив повністю окупувати Харківську область, ISW називає спроби російських військ захопити село Дементіївка на півночі області, яке має обмежене значення для захисту території Росії від українських наступальних дій.

Крім того, аналітики вказують на аудіозапис, який Головне управління розвідки Міноборони України називає перехопленою розмовою російського військовослужбовця з мамою. Чоловік на записі скаржиться, що його командиру, який «хоче зайти до Харкова», не має до втрат. При цьому на записі чоловік каже, що такі слова командир вимовив свого часу. Нагадаємо, 13 травня ISW констатував, що ЗСУ виграли битву за Харків.

Аналітики ISW зазначають, що проросійський голова окупаційного уряду Харківської області Віталій Ганчев та голова самопроголошеної «Луганської Народної Республіки» («ЛНР») Леонід Пасічник підписали 16 липня угоду про взаємну співпрацю та оборону. Це вказує на те, що російська влада в Харківській області створює умови для довгострокової окупації.


Джерело: ISW