Військовий ЗСУ назвав винного у втраті Луганщини

Поки військові обороняли Сєверодонецьк в місті Лисичанськ не було проведено жодних робіт з підготовки лінії оборони.

Військовий ЗСУ назвав винного у втраті Луганщини

Про це заявив військовий ЗСУ Володимир Шилов.

«Боїв за Лисичанськ, майже не було. Ми потрапили в оперативне оточення. Для того, щоб не потрапити в повне оточення звідти прийшлося відійти. В мене є питання до голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, якого по законам воєнного часу треба просто розстріляти. Він каже, що займається обороною та захистом. Проте це тільки на словах. Ми близько місяця обороняли Сєверодонецьк. Потім росіяни змінили тактику. Раніше вони ходили колонами, то зараз використовують тактику Першої світової. В них велика перевага в артилерії та авіації. Також спочатку вони обстрілюють позиції, де на їх думку є захисники. Коли вони не отримують відповідь, а відповідати нам немає чим, вони вперед випускають ДРГ, яка складається з корпусу народної міліції. Тобто випускають м'ясо. Після чого подавляють вогневі точки артилерією. До речі, у ТРО немає танків, мінометів, тільки кулемети Брауна та установка Стінгера та Джавелінів.», — каже В. Шилов.

За його словами, поки військові обороняли Сєверодонецьк в місті Лисичанськ не було проведено жодних робіт з підготовки лінії оборони.

«За це мав відповідати Гайдай. Але на дорогах не було навіть блокпостів. Місто було голе. Не було підготовлених позицій. Не розумію, чому у Офіса Президента не виникає до нього запитань. А це держзрада, адже він не виконав свої обов’язки, та поклав Луганщину в кишеню Путіну».