Шмигаль вніс до Ради подання на нового міністра соцполітики

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль за пропозицією парламентської фракції «Слуга народу» вніс до Верховної Ради подання про призначення міністеркою соціальної політики Оксани Жолнович.

Шмигаль вніс до Ради подання на нового міністра соцполітики

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова парламенту Руслан Стефанчук.

Нагадамо, що раніше у понеділок Рада проголосувала за відставку з посади міністра соціальної політики Марини Лазебної, як 14 липня подала відповідну заяву.

Причини для такого рішення вона публічно не коментувала. Однак ще в вересні 2021 року видання «Українська правда» з посиланням на одного з міністрів повідомляла про конфлікт Лазебної з головою профільного комітету Ради Галиною Третяковою, близькою до глави Офісу президента Андрія Єрмака.

Крім того, заявлялося про її конфлікт із заступницею Єрмака, відповідальною за цю сферу, Юлією Соколовською, яка в свою чергу була попередницею Лазебної на посаді міністра, але пропрацювала на ній лише півроку (з 29 серпня 2019 року до 4 березня 2020 року).

Жолнович же була радницею Соколовської під час її роботи міністром. Зараз вона керує департаментом соцполітики та охорони здоров’я в Офісі президента. До цього вона з 2001 року була доценткою кафедри соціального права Львівського національного університету імені Франка.