Йенс Столтенберг закликав країни ЄС та НАТО продовжити надавати підтримку Україні

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг під час свого виступу у комітетах із закордонних справ і безпеки й оборони Європейського парламенту закликав країни ЄС та НАТО згуртуватися у наданні підтримки Україні.

Йенс Столтенберг закликав країни ЄС та НАТО продовжити надавати підтримку Україні

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг під час свого виступу у комітетах із закордонних справ і безпеки й оборони Європейського парламенту закликав країни ЄС та НАТО згуртуватися у наданні підтримки Україні.

«Потужне повідомлення від справжнього друга України Йенса Столтенберга. Воно відображає суть того, що сьогодні відбувається з європейською безпекою. Якщо агресор відчує, що його злочини можуть зійти йому з рук, Європа заплатить гірку ціну. Вищу, ніж зараз», — написав глава оборонного відомства України.

Також Генсек НАТО заявив, що надзвичайно важливо, щоб країни надавали військову, гуманітарну, економічну допомогу та санкційну підтримку Україні протягом тривалого часу.

«Ціна, яку ми платимо як ЄС, як НАТО, це ціна, яку ми можемо виміряти у валюті, у грошах. Ціна, яку платить Україна, вимірюється щоденними втратами життів. Отже, ми повинні припинити скаржитися, активізуватись і надати підтримку, крапка», — наголосив Йенс Столтенберг.

Він підкреслив, що союзники мають допомагати українцям не тільки через моральний аспект, а ще й через власні інтереси безпеки.