За єдиним номером 5522 кожен охочий може отримати безкоштовну психологічну допомогу

Кожен, хто перебуває на території України, може отримати анонімну та безкоштовну консультацію фахового психолога. Для цього достатньо зателефонувати з 11:00 до 19:00 в будній день за єдиним коротким номером 5522 з мобільного. Усі дзвінки безкоштовні для абонентів lifecell, Vodafone, «Київстар».

Надання цієї кваліфікованої психологічної допомоги запроваджено громадською організацією «Фонд Яніни Соколової» спільно із фундацією #ВАРТОЖИТИ за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу.

Засновниця кол-центру, телеведуча та журналістка Яніна Соколова закликає телефонувати за номером 5522, якщо відчуваєте страх, тривогу, відчай та інші супутні відчуття. Адже говорити з психологом – нормально і корисно.

Нагадаємо, що в Києві також Контактний центр 15-51 надає психологічну допомогу людям із посттравматичним стресовим розладом.

Цілодобово працює «гаряча лінія» психологічної допомоги за номерами: 0 (800) 50 12 12, (044) 541 04 04, (044) 541 04 05. Тут можна безкоштовно та анонімно поспілкуватись із кваліфікованими психологами-консультантами, які надають необхідну інформацію та психологічну підтримку.

Онлайн-підтримка фахівців київських психоневрологічних закладів надається цілодобово, безкоштовно та безвідмовно всім, хто звертається, незалежно від місця проживання.