Потужна підтримка світу — експерт про підсумки «Кримської платформи»

У Києві відбувся другий саміт Кримської платформи, в якому взяли участь 60 лідерів різних країн. Через повномасштабну війну весь світ об’єднався, щоб підтримати та допомогти Україні у боротьбі з російською агресією. Для порівняння, минулого року 43 представники різних держав приїхали на саміт, спрямований на деокупацію Криму будь-якими способами.

Потужна підтримка світу - експерт про підсумки "Кримської платформи"
Потужна підтримка світу - експерт про підсумки "Кримської платформи"

На саміті Володимира Зеленського підтримали більшість європейський лідерів. У подальшій підтримці України запевнив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

«Трюдо заявив, що путінська навала розпочалася з 2014 року, а українці мають право захищати свою землю, свої домівки, своїх дітей. Трюдо підкріпив допомогу Канади не лише словами, а й діям. Під час саміту, що Канада заявила, що запроваджує санкції проти ще 62 російських фізичних осіб та однієї організації оборонного сектору, яка бере участь у російській війні проти України" — каже політолог Ігор Чаленко.

На саміті «Кримська платформа» говорили і про нове військове озброєння для України.

«На саміті Кримської платформи представники Канади та Німеччини оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. Країни нададуть засоби ППО, ракетні системи та боєприпаси» — наголосив експерт.

Та за словами політолога на військову допомогу від Німеччини не варто сильно розраховувати. Адже, днями Шольц заявляв зовсім інше.

«Німеччину варто судити не по її словами, а по її вчинкам. Бо інколи слова та дії Шольца дуже розходяться. Те, що він заявив про нову військову допомогу Україна при інших європейських лідерах — це добре, утім, як ми знаємо, Німеччина може дуже довго тягнути час зі своєю допомогою Україні» — каже Ігор Чаленка.

Польща — справжній друг України

«Незмінно підтримує Україну, зокрема, президент Польщі Анджей Дуда. Він втретє за час війни прибув до Києва, щоб особисто висловити підтримку та провести важливі переговори з президентом України Володимиром Зеленським. Цього року саміт став набагто успішнішим ніж минулого і велика подяка в цьому Дуді. Польща показала світову солідарність з Україною», — підсумував експерт.

Рекомендовані публікації