Бездомні та погано навчені: кого набирають до лав армії рф

У Санкт-Петербурзі вербувати контрактників вже почали в нічліжках для безпритульних, поки на передових воюють погано підготовлені «мобілізовані» і всякого роду «добровольці», яких до ладу ніхто не навчає роботи з важким озброєнням.

Бездомні та погано навчені: кого набирають до лав армії РФ
Бездомні та погано навчені: кого набирають до лав армії РФ

росія використовує всі можливі ресурси, щоб збільшити кількість військових у своїй армії.

За словами політолога-міжнародника Володимира Волі, після 6 місяців війни для багатьох стало зрозумілим, що вона буде тривалою. А та кількість загиблих, зниклих безвісти та поранених, яка вже зараз є, стає важливим демотивуючим для росіян фактором щодо участі у війні.

«За таких умов, зменшується ефект грошових стимулів. Бо для контрактників і потенційних контрактників відбувається як психологічне знецінення грошових винагород, так і знецінення їх у рублях через економічні фактори. Ймовірно, що Росія не має можливості збільшувати розміри винагороди потенційним контрактникам», — каже експерт.

У цих людей немає потрібної підготовки, у них немає шансів вижити в умовах бойових дій, а тому їх будуть використовувати просто як «гарматне м'ясо». Росія бере кількістю, але не якістю. Такі дії РФ свідчать про відсутність резервів і підготовлених до війни кадрів.

«Тому вербувальникам складніше найти нових „бійців“ навіть за гроші, і, схоже, доводиться більше працювати з найбіднішими росіянами, в тому числі з безпритульними. Тобто з тими, для кого ще виглядають вартими ризику ті винагороди, які стали знеціненими для більшості», — говорить політолог.

Нагадаємо, 30 серпня високопоставлений чиновник міністерства оборони США повідомив, що Росія намагається знайти більше солдатів для війни в Україні. Багато новобранців — старшого віку, у поганій формі та проходять недостатню підготовку. Крім того, у Пентагоні заявили, що російські вербувальники знову шукають новобранців у в’язницях.

Також стало відомо, що військові комісаріати Московської та Ленінградської областей, зокрема Москви та Санкт-Петербурга, отримали вказівки щодо масового призову на військову службу місцевих жителів.

Раніше також розвідка повідомляла, що через виснаження людського ресурсу Бурятії, республік Кавказу та інших «неблагополучних» регіонів рф, у Кремлі розпорядилися розпочати мобілізацію в центральних областях.

Рекомендовані публікації