Внаслідок ракетних ударів у Кривому Розі жителів двох районів міста евакуювали

У Кривому Розі триває ліквідація наслідків аварії через ракетний удар по гідроспорудам.

Наслідки ракетних ударів у Кривому Розі 14 вересня
Наслідки ракетних ударів у Кривому Розі 14 вересня

У Кривому Розі триває ліквідація наслідків ракетного удару, завданого військами рф 14 вересня. З міркувань безпеки жителів двох районів тимчасово відселили до шкіл і дитсадочків, повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Станом на ранок 15 вересня відомо про підтоплення 112 приватних будинків і дачних ділянок. Втім, як зазначив Олександр Вілкул, рівень води у місцях підтоплення спадає.

«Ліквідація наслідків триває. Жителі підтоплених будинків евакуйовані. Вода вже є у всіх районах, окрім військового містечка та мікрорайону Макулан. Виявлено ще одне влучання в гідротехнічні споруди, перебитий водогін, його вже лагодять», — сказав Олександр Вілкул.

За його словами, на час робіт жителів зазначених мікрорайонів забезпечать привозною водою.

За повідомленням голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резниченка, росіяни вдарили по Кривому Рогу ракетами «Кинджал» та «Іскандер».

Через атаку рівень води на різних ділянках річки Інгулець піднявся від 1 до майже 2 метрів. Наразі його вдалося знизити на 13 сантиметрів, він й далі падає. Рятувальники та аварійні служби продовжують роботу.

Через ракетний удар пошкоджені кілька водоводів. У Софіївський громаді без води майже 5 000 людей. Відновлювальні роботи тривають.

Нагадаємо, війська рф надвечір 14 вересня завдали ракетного удару по Кривому Рогу на Дніпропетровщині. Випустили 8 крилатих ракет. Через влучання російських ракет у гідротехнічні споруди рівень води в річці Інгулець піднявся.