Під час бойових дій на Київщині в територіальних громадах не хотіли видавати зброю — експерт

Схеми, що супроводжують діяльність влади в тилу, зокрема на деокупованих територіях, нікуди не дівалися. Тож не дивно, що під час бойових дій на Київщині в територіальних громадах не хотіли видавати зброю.

Андрій Кочуков
Андрій Кочуков

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив громадський діяч, мислитель Андрій Кочуков.

«Схеми, що супроводжують діяльність влади в тилу, зокрема на деокупованих територіях, нікуди не дівалися. Просто під час окупації та бойових дій, вони не були можливі до реалізації. Це схема закопування грошей в землю. Зокрема, в місті Ірпінь була практика, коли створили об’єднану територіальну громаду, яка називається ірпінська громада, до її складу увійшло кілька сіл. Вони намагалися створити нову партію. Хоча насправді, туди входив мер Ірпеня пан Карплюк, якого називають Володя 67 за кількістю квартир. Також на нього було заведено декілька кримінальних справ. Навіть одна досить серйозна через те, що загинули будівельники. Фактично ця партія, яка називається «Нові обличчя», фінансується забудовниками. Наразі ж пан Карплюк, який офіційно є представником громадської організації, каже, що розглядається питання про створення меморіалу в Романівці, там, де було підірвано міст. Тобто люди залишилися без житла перед зимою, в будинках немає вікон, а вони хочуть будувати меморіали та виписують кошторис" — каже експерт.

Експерт пояснив, як працює схема закопування грошей в землю.

«Береться ділянка землі, зокрема ділянка землі в лісі, де ніхто не живе, та робиться там парк. А потім біля нового місця починали вести будівельні роботи забудовники», — каже експерт.

Він нагадав, що під час бойових дій на Київщині в територіальних громадах не хотіли видавати зброю.

«Керівники територіальних громад не видавали зброю до останнього, бо боялися, що її повернуть в їхню сторону», — резюмує експерт.