Деокуповані території: як запобігти свавіллю старих і нових корупціонерів?

Постійні скандали, що супроводжують діяльність влади в тилу, зокрема на деокупованих територіях, стають буквально притчею во язицех.

І коли українські воїни давлять на фронті московських вошей-окупантів, наші доморощені гниди організовують масштабну корупцію на місцях. Саме ці казнокради здебільшого очолювали органи управління до війни й своїми сумнівними оборудками послаблювали країну, робили їй імідж провальної держави, яка може бути ласою здобиччю для ворога. Фактично, ці особи своєю кримінальною діяльністю та підривом соціально-економічних підвалин країни наближали війну. І ось тепер вони взялися за «відбудову» з усіма своїми схематозами та зв'язками. То невже навіть після таких страшних потрясінь ми знову приречені терпіти цих казнокрадів? Невже суспільство ще ненатерпілося вдосталь, щоб врешті усвідомити: якщо ми не тиснутимемо на владу, вона своїм корупційним спрутом задушить суспільство, позбавляючи його шансів на будь-яке гідне життя й роблячи його легкою здобиччю для ворога?

Про це й не тільки говоримо з людиною, яка пережила окупацію, а нині є свідком того, які тривожні процеси відбуваються на звільнених територіях за потурання центральної влади. Це громадський діяч, мислитель Андрій Кочуков.