Інспектори МАГАТЕ перевірили Південноукраїнську АЕС

Представники Міжнародного агентства з атомної енергії провели інспекцію на Південноукраїнській атомній електростанції. Метою візиту МАГАТЕ була перевірка відсутності незаявленого ядерного матеріалу.

Південноукраїнська АЕС
Південноукраїнська АЕС

Про це повідомляє Державна інспекція ядерного регулювання.

Інспектори Агентства за участі представників Держатомрегулювання на території АЕС працювали з сьомого по дев'яте листопада.

«З 07 по 09 листопада 2022 року на ВП „Південноукраїнська АЕС“ було успішно проведено інспекцію Міжнародного агентства з атомної енергії в рамках Угоди між Україною та МАГАТЕ у зв'язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї», — йдеться в повідомленні.

У ході інспекції МАГАТЕ на «Південноукраїнській АЕС» інспекторами не виявлено будь-якого незаявленого ядерного матеріалу чи незаявленої діяльності із ядерним матеріалом.

«Це — звичайна, планова інспекція, яка відбулася відповідно до статей 72 та 48 Угоди про гарантії між Україною та МАГАТЕ. Ця інспекція на ПАЕС не пов’язана із будь-якими російськими фейковими звинуваченнями у нібито створенні «брудної бомби», — розповів кореспондентам Суспільного в.о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков.