Мобілізованим в рф досі не виплатили обіцяні гроші: їхні родичі погрожують голодуванням

Після оголошення мобілізації більшість глав російських регіонів анонсували регіональні одноразові виплати мобілізованим на додаток до 195 тис. рублів, які обіцяв володимир путін.

Ці виплати призначені для закупівлі обмундирування мобілізованими або підтримки їх сімей. Одні області пообіцяли 50 тис. рублів, інші, як московська, до 200 тис. рублів. «Путінські» гроші мають приходити з 10 по 20 число за попередній місяць, а ось губернатори обіцяли видати в найкоротші терміни.

Але у багатьох регіонах мобілізовані та їхні родини жодних виплат так і не отримали. Про це сім’ї мобілізованих на війну пишуть на офіційних сторінках губернаторів.

«Чоловіку більше половини зарплаті не доплатили за жовтень. При цьому вже завтра вивозять із країни! Що за бардак?», — пише Тетяна Мандоліна на сторінці адміністрації Підмосков’я.

«Одні відписки та обіцянки. Ні зарплати, ні підйомних немає із 26 вересня», — обурюється Надія Варакшина із Пермського краю.

«Із завтрашнього дня я оголошую голодування, якщо мені не дадуть відповіді щодо чоловіка та його виплати», — загрожує Марія Чудінова.

Подібні повідомлення на адресу губернаторів можна знайти на офіційних сторінках «Вконтакте» місцевих глав практично у всіх регіонах росії. Гнівних коментарів немає лише в губернаторів, які їх відключили.

Скаржаться люди і на відсутність гуманітарної допомоги. Хоча губернатори регулярно публікують звіти про відправку різних наборів для військових, місцеві жителі говорять про «показуху». Насправді гуманітарні набори часто просто не доходять до мобілізованих.