Переговори з росією: ключова умова та базові позиції України

Україна не має наміру давати можливість російській армії взяти оперативну паузу і залишатися на окупованих територіях.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, якими є базові позиції України у можливих переговорах з росією і яку умову вона повинна виконати для їх початку.

Про це він говорив в ефірі інформаційного телемарафону.

Пололяк нагадав, що для початку переговорного процесу з рф ключовою умовою залишається виведення російських військ з території України.

«Виводите, стаєте там десь у віддалі від кордону і тоді ми починаємо розмову. Тоді це буде переговорний процес і абсолютно точно ми будемо про щось з вами розмовляти», — зазначив радник голови ОП.

Базовими переговорними позиціями України є отримання компенсацій за завдані війною збитки та обговорення питання покарання військових злочинців рф. Все інше, за його словами, не може бути предметом переговорів.

«Все, про що говорить росія, — це не про переговори. Це скавчання людей, які розуміють, що програють, що виглядають нікчемно, але хочуть отримати або оперативну паузу, або все ж таки якось затриматися десь на окупованих територіях і сказати, що вони вже їхні, та запропонувати зафіксувати це… Ну це ж не перемовини — це ж ультиматум, а навіщо нам сьогодні з росіянами говорити на мові ультиматуму російського, якщо у нас є свій абсолютно ідеальний ультиматум — Збройні сили України», — підкреслив він.

Читайте також


Затримання правої руки Татарова Артема Шило: чистки в ОП чи перерозподіл ринку?

2 квітня Національне антикорупційне бюро та Спеціальна антикорупційна прокуратура викрили організовану групу на чолі з ексрадником Офісу президента. Діяльність групи призвела до заволодіння 94,8 млн грн Укрзалізниці при закупівлі трансформаторів. Це дуже гучна справа. Адже блогери та журналісти давно закликали владу перевірити діяльність Артема Шила на посаді СБУ та притягнути його до відповідальності.