Через масові звільнення в Twitter без підтримки залишилися критичні системи

Сотні співробітників надали перевагу звільненню з Twitter після ультиматуму нового власника Ілона Маска. У компанії залишилося приблизно 2000−2500 осіб, деякі підрозділи залишилися майже без працівників.

Через масові звільнення в Twitter без підтримки залишилися критичні системи

Після ультиматуму нового власника Twitter Ілона Маска, який пропонував співробітникам компанії працювати понаднормово або звільнитися, багато критичних систем залишилися без підтримки — сотні співробітників надали перевагу звільненню.

Про це пише The Washington Post.

За словами співрозмовників видання, кількість інженерів, які займаються кількома критичними системами, скоротилася до двох, одного чи навіть до нуля.

Як зазначає WP, через те, що кількість тих, хто відмовляється підписати контракт, була більшою, ніж очікувалося, Маск вирішив пом'якшити свою заборону на роботу з дому. Але, за словами співрозмовників видання, було надто пізно.

«Я знаю шість критичних систем (наприклад, рівень критичності обслуговування твітів), в яких більше немає інженерів. Більше немає навіть скелетного екіпажу, який обслуговує систему. Він продовжуватиме рухатися за інерцією, поки не натрапить на що-небудь, а потім зупиниться», — зазначив колишній співробітник компанії.

За оцінками співробітників, у Twitter залишилося близько 2000 до 2500 проти приблизно 3500 працівників, які залишилися після масових скорочень, запущених Ілоном Маском.