В Полтавській ОВА розслідують розкрадання гуманітарної допомоги

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін написав заяву в поліцію, що його підлеглі можуть розкрадати гуманітарну допомогу з Нідерландів.

В Полтавській ОВА розслідують розкрадання гуманітарної допомоги
В Полтавській ОВА розслідують розкрадання гуманітарної допомоги

Правоохоронці підозрюють у цьому директорку агенції регіонального розвитку Віту Клименко.

Вже півроку у Полтаві розглядається справа розкрадання гуманітарної допомоги, яка надійшла у наше місто із Нідерландів. На початку листопада правоохоронці оголосили підозру директорці агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» Віті Кліменко. Жінку звинуватили у привласненні гуманітарної допомоги на понад 200 тис. гривень. А також у підробленні документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1, 4 ст. 358 КК). У матеріалах справи вказано, що жінка розпорядилася товарами на власний розсуд та з метою приховати злочин підробила акт видачі гуманітарної допомоги одній із військових частин. Клименко розповіла свою версію подій.

Клименко заявила, що слідчі сказали, що відкрито кримінальне провадження за заявою Дмитра Луніна, що начебто зникло три фури, які йшли до Полтави. Якщо вірити словам Віти Клименко, то у справі дуже багато запитань. Для чого Дмитро Лунін написав заяву у поліцію, якщо міг просто поспілкуватися із Вітою Клименко і розібратися в чому справа? Також дивно, що спочатку у матеріалах справи йшлося про те, що відповідальним за гуманітарку є Максим Калінін, а через півроку підозру отримала Віта Клименко. А найцікавіше, що навіть із формулювань правоохоронців зрозуміло, що гуманітарку не вкрали