У Швеції вбили критика Кадирова та опозиційного блогера

Критик очільника Чеченської республіки Рамзана Кадирова і опозиційний чеченський блогер Тумсо Абдурахманов убитий у Швеції.

Тумсо Абдурахманов
Тумсо Абдурахманов

Про це російській службі Радіо Свобода повідомили його прибічники. Раніше про загибель Абдурахманова повідомив опозиційний чеченський рух 1АДАТіз посиланням на джерела з Європи та Чечні.

Правоохоронні органи Швеції цю інформацію наразі не коментували.

За повідомленнями, 36-річного Абдурахманова застрелили в Швеції вночі з 1 проти 2 грудня.

За даними 1ADAT, брата блогера, Мухаммада Абдурахманова, переховують спецслужби.

Про те, що Тумсо Абдурахманов та його брат, правозахисник Мухаммад Абдурахманов, які живуть у Швеції, перестали виходити на зв’язок, стало відомо 2 грудня. Тоді ж з’явилися повідомлення, що блогера могли вбити.

У лютому 2020 року на Тумсо Абдурахманова було скоєно замах у його квартирі в Швеції. Блогер зумів обеззброїти нападника та викликати поліцію. Вирок у справі винесли в січні 2021 року. Засуджені — громадяни росії. Конкретних замовників злочину встановлено не було, але прокурор на суді заявляв, що «сліди вказують на Грозний».

Після винесення вироку у справі про напад на Тумсо Абдурахманова був зірваний замах на його брата Мухаммада в Німеччині. За словами правозахисника, організація його вбивства була доручена Парудді Едельгерієву, якого називають двоюрідним братом Рамзана Кадирова.

Нагадаємо, держави-члени НАТО та Фінляндія і Швеція у спільній заяві закликали росію припинити агресію проти України та «повністю і беззастережно» вивести свої війська з української території.