ДБР повідомило про підозру очільнику окупаційної поліції на Луганщині

Працівники ДБР повідомили про підозру колишньому правоохоронцю, який очолив відділ окупаційної поліції загарбників у Кремінній Луганської області.

ДБР повідомило про підозру очільнику окупаційної поліції на Луганщині
ДБР повідомило про підозру очільнику окупаційної поліції на Луганщині

Правоохоронець після захоплення російськими військами міста залишився на тимчасово окуповані території та обійняв посаду керівника так званого «Кремінського відділу поліції мвд лнр».

Він займався перевіркою документів у місцевого населення та підбирав собі підлеглих, агітуючи людей працювати на окупантів.

Крім того, працівники ДБР повідомили про підозру молодику, який навчався у вищому навчальному закладі системи МВС України.

Після початку російського вторгнення він зустрівся з представниками окупаційної влади та погодився розпочати службу в так званих правоохоронних органах «лнр».

Хлопець прийняв «присягу» на вірність окупантам та обійняв посаду у так званому «Новопсковському районному відділі внутрішніх справ мвс лнр».

Обом фігурантам повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статі передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, Печерський районний суд м. Києва 5 грудня продовжив до 2 лютого 2023 року запобіжний захід щодо колишнього начальника Управління СБУ в Харківській області Романа Дудіна.