Болгарія вперше відправить Україні військову допомогу

Софія відправить здебільшого легке озброєння та боєприпаси, кажуть різні джерела. Наразі Болгарія не може дозволити собі надати свої ЗРК російського виробництва або винищувачі МіГ-19 та Су-25, які просить Україна, кажуть у Міноборони Болгарії.

Болгарія вперше відправить Україні військову допомогу
Болгарія вперше відправить Україні військову допомогу

Про це повідомляє Reuters.

Рішення підтримали 148 із 240 депутатів від партій ГЕРБ-СДС, «Продовжуємо зміни», «Рух за права і свободи», «Демократична Болгарія» та «Болгарський підйом».

46 депутатів від проросійських Болгарської соціалістичної партії та «Відродження» проголосували проти, а один депутат від проєвропейської «Продовжуємо зміни» утримався під час голосування.

Рішення затверджує пропозицію, внесену урядом Болгарії в листопаді, про надання Україні військової допомоги. Хоча її перелік офіційно засекречений, міністр економіки та промисловості Болгарії Нікола Стоянов говорив, що йдеться про стрілецьку зброю та боєприпаси.

Також парламент своїм рішенням схвалив участь болгарських військовослужбовців у місії ЄС із тренування українських військових EUMAM на території Бельгії, Польщі та Німеччини, а також підготовку українських бойових медиків на болгарській території.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді скасував традиційну очну зустріч у грудні із президентом рф володимиром путіним, після того, як він погрожував застосувати ядерну зброю на війні в Україні.