У Європарламенті пропонують відкласти всі ініціативи щодо Катару через розслідування про лобізм

Вже від кількох політичних груп у Європарламенті пролунали заклики на найближчий час відкласти розгляд питань, які стосувалися Катару, на тлі корупційного розслідування щодо посадовців Європарламенту стосовно можливого лобізму на користь цієї країни.

У Європарламенті пропонують відкласти всі ініціативи щодо Катару через розслідування про лобізм

Зокрема, йдеться про ініціативу спрощення візового режиму — таке обговорення щодо Катару і Кувейту мали офіційно анонсувати у Європарламенті з понеділка.

«Група „Зелених“ виступає проти того, щоб Катар отримав спрощення візового режиму за цих обставин. Спершу потрібно переконатися, що на євродепутатів чи співробітників Європарламенту, які працювали над проєктом, не було впливу», — заявив депутат від «Зелених» Ерік Маркард, який працював над цією ініціативою.

Ліві й соціальні демократи також закликали відкласти перемовини. «Доки немає ясності щодо масштабів впливу катарських грошей, про спрощення візового режиму не може йтися», — заявив співголова «Лівих» Мартін Шірдеван.

Соціал-демократи ще у п’ятницю закликали призупинити роботу над усіма документами і голосуваннями, пов’язаними з країнами Перської затоки, у тому числі щодо візового режиму та запланованих візитів.

Нагадаємо, що Віце-президентка Європарламенту Єва Кайлі була затримана в Брюсселі в п’ятницю у зв’язку з розслідуванням справи про корупцію щодо уряду Катару.


Джерело: AFP