До США за програмою для біженців прибули понад 82 тисячі українців із близькими

Понад 82 тисячі українців і членів їхніх родин скористалися програмою «Єднання для України» (United for Ukraine) і в’їхали до Сполучених Штатів Америки з початку повномасштабної війни.

До США за програмою для біженців прибули понад 82 тисячі українців із близькими

Програма «Єднання для України» дає право на в’їзд до США й перебування в країні терміном до двох років за гуманітарним дозволом. Для участі в програмі українця має підтримати спонсор, який погодиться надати фінансову підтримку на час перебування у США.

Імміграційна служба США вже підтвердила заявки на участь в програмі більше 177 тисяч американців, які підтримали українських біженців за цією програмою.

Також українці, які перебували у США на момент розв’язання Росією війни, можуть скористатися програмою «тимчасового захисту», яка діє також і для громадян Афганістану, Бірми, Ефіопії, Гаїті, Камеруну, Сомалі, Судану, Венесуели та Ємену.

Нагадаємо, що за дорученням президента США Джозефа Байдена держсекретар Ентоні Блінкен отримав повноваження скерувати фінансову підтримку на оборонну продукцію, а також на військове навчання, повідомляє Міноборони України.