Воєнна загроза з боку білорусі поступово зростає

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що воєнна загроза з боку білорусі поступово зростає. Проте українські захисники теж вживають адекватних заходів.

Сергій Наєв
Сергій Наєв

Його коментар оприлюднили на офіційній сторінці командування Об'єднаних сил.

Командувач каже, що, відповідно, ми вживаємо всіх заходів для того, щоб знизити цей рівень загрози. Зараз у білорусі зосереджені 2 мотострілецька дивізія першої танкової армії та авіаційне угрупування, в складі якого є новітні зразки російської авіації. Також у цій країні є підрозділи, озброєні оперативно-тактичними ракетними комплексами «Іскандер» з балістичними ракетами до них.

За словами Наєва, цього потенціалу достатньо для створення загрози Україні та проведення тактичних дій з обмеженими цілями.

«Ми уважно стежимо за озброєнням, що перекидається з боку росії, та робимо аналіз щодня. Рівень воєнної загрози поступово зростає, але ми також вживаємо адекватних заходів. Крім цього, Генштабом передбачене значне нарощування угруповань у разі істотного зростання сил та засобів з протилежного боку», — сказав Наєв.

Він також розповів, що у білорусі проводять тренування літаків-носіїв балістичних ракет «Кинджал» для уточнення цілей на території України, які призначені для завдання ракетних ударів. Проте Україна вживає заходів, щоби зменшити цю загрозу.

Нагадаємо, безпосередня участь білорусі у війні проти України малоймовірна. олександр лукашенко, швидше за все, відмовив президенту російської федерації володимиру путіну в подальших інтеграційних поступках.