Коли Київ повернеться до графіків відключення світла — відповідь YASNO

У Києві поки не слід розраховувати на повернення до графіків поставок електроенергії.

Коли Київ повернеться до графіків відключення світла
Коли Київ повернеться до графіків відключення світла

«На жаль, стан системи в Києві практично не змінився. За день відключався майже все місто, близько 1,1 млн користувачів. На наближення до графіка поки навіть не розраховуємо. За фактом зараз маємо потужність на 50% меншу необхідної. З якої треба живити критичну інфраструктуру. Проте світло стабільно подається на критичну інфраструктуру, місто в основному з водою і опаленням», — написав генеральний директор компанії-постачальника електроенергії YASNO Сергій Коваленко.

Водночас, за його словами, диспетчери намагаються зробити так, щоб райони мали постачання електроенергії хоча б на короткий час, але «є низка будинків, які не включалися від учорашнього ранку».

Він зазначив, що ремонтні роботи тривають. «Та якщо ви досі не утеплилися і не переглянули список речей, які вам потрібні, аби спокійно прожити тривалі відключення — зараз саме час про це подбати», — заявив Коваленко.

Нагадаємо, що ситуація зі світлом у Київській області залишається критичною. Після нещодавніх атак дронами та ракетними обстрілами відновлення електропостачання триває.