Зеленський передав Байдену відзнаку за бойові заслуги від українського військового

Президент України Володимир Зеленський передав Президенту США Джо Байдену відзнаку за бойові заслуги від українського військового Павла, який керує установкою HIMARS у Бахмуті.

Володимир Зеленський вручає відзнаку Джо Байдену
Володимир Зеленський вручає відзнаку Джо Байдену

Про це повідомляє Суспільне.

Гарант нагадав, що лише у вівторок, 20 грудня, він відвідував Бахмут Донецької області, де точаться жорстокі бої з російськими військами. Він також передав Байдену подарунок від українського військового на ім’я Павло — бойову нагороду.

«Вчора я був на Сході, в Бахмуті. Я хочу подарувати вам щось. Один з військових, капітан з батареї HIMARS, попросив передати президенту Байдену свою нагороду. Він сказав, що ви зрозумієте», — зауважив Зеленський.

За його словами, військовий віддячив за збройну підтримку України.

«Він сказав, що це (установка HIMARS — ред.) врятувало багато його побратимів. Тому дякую вам велике», — пояснив президент.

Байден відповів, що вважає за честь підтримувати Україну у протистоянні російській агресії.

«Це є честю — бути на вашому боці у боротьбі, у жорстокій війні, яку розпочав Путін. 300 днів — тяжко це уявити. Жорстокий напад на право України на існування, атака на невинних українців», — сказав президент США.

Нагадаємо, Байден підтвердив надання Україні військового пакету на 1,85 мільярда доларів, який включатиме зокрема системи Patriot та навчання українських військових на них.