«Кувейтська рука» у Херсоні: викрито новий фейк окупантів

24 грудня росіяни вчергове обстріляли Херсон. Під час атаки поранено та загинуло кілька десятків людей. Російська пропаганда намагалася видати це за «обстріл ЗСУ з метою звинуватити зс рф».

Новина з Телеграм-каналу Readovka
Новина з Телеграм-каналу Readovka

Про це пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«24 грудня відбулася, мабуть, найстрашніша за цей час атака на Херсон. Символічно, що сталося це рівно на 10-й місяць війни і остаточно довела усе безсилля росії підкорити Україну. Навіть ту її частину, яку вона вже „конституційно“ оголосила своєю», — йдеться в повідомленні.

Наприклад, Readovka друкує фото палаючого Херсона і показує руку з вражаючими елементами нібито із західної зброї, яка б мала символізувати, як «київський режим мститься російським херсонцям».

Насправді, елементарний пошук за картинками доводить, що рука ця майже п’ятирічної давнини, і не з Херсону, а з Кувейту. На що, навіть, звернула увагу інша частина Z-публіки.

«Тому й донедавна кулак російської пропаганди все більше схожий на ту саму кувейтську руку: пальці ще ніби разом, але жест вже жалісний, а не загрозливий. Незабаром ті пальці остаточно розійдуться. І жодного єдиного кулака російської пропаганди більше не буде», — додали в Центрі стратегічних комунікацій.

Нагадаємо, у соцмережах публікують скріншот паспорта громадянина рф, який нібито належить президенту України. Вперше його опублікував екс-нардеп Кива, який втік з України. Як зазначили журналісти фактчекінгового проєкту StopFake, скріншот паспорту Зеленського — підробка.