Уряд спростив порядок розмитнення дронів, касок і бронежилетів

На час дії воєнного стану пропуск через митний кордон України гуманітарної допомоги — засобів індивідуального захисту, товарів для їх виробництва, безпілотників і їх частин — здійснюється за місцем перетину митного кордону.

Уряд спростив порядок розмитнення дронів, касок і бронежилетів
Уряд спростив порядок розмитнення дронів, касок і бронежилетів

Відповідні зміни до Постанови № 174 «Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану», ініційовані Міністерством економіки спільно з Міністерством оборони і Збройними Силами України та були підтримані Урядом.

Зокрема, документом визначено, що перевізник заповнює та подає в паперовій або електронній формі декларацію на відповідний товар. У переліку такої гуманітарної допомоги — безпілотні літальні апарати, їх частини цивільного призначення та подвійного використання від донорів. Також, каски і бронежилети, виготовлені відповідно до технічних умов, військових стандартів, стандартів НАТО, нитки і тканини (матеріали) для виготовлення бронежилетів.

Крім того, у новій редакції Постанови скасовуються заходи нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності та необхідність оформлення гарантійних листів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на своєму засіданні 18 листопада дозволив фізособам завозити електрогенератори, трансформатори, акумулятори та інші енергогенеруючі засоби без сплати мита.