рф кидає на війну проти України недолікованих окупантів

російське командування почало частіше кидати на війну проти України поранених окупантів, які не закінчили лікування. При цьому їх повертають на фронт без дозволу медиків.

рф кидає на війну проти України недолікованих окупантів
рф кидає на війну проти України недолікованих окупантів

Так, раніше російські ЗМІ опублікували заяву члена Ради з прав людини при президентові рф Ольги Демичової про випадки повернення на фронт недолікованих окупантів. Вона заявила, що дві клініки у москві та Донецьку нібито звернулися до неї з проханням розібратися, чому поранених пацієнтів замість реабілітації та долікування відправляють назад до зони бойових дій.

Зазначається, що рішення про категорію поранення та придатності в росії мають приймати військово-лікарські комісії (ВЛК). Однак після повномасштабного вторгнення командири частин самостійно ухвалюють рішення і часто після госпіталю відправляють військових на фронт.

У росії зафіксували низку недавніх випадків, коли військових з серйозними пораненнями знову повертали на фронт. Зокрема, з простріленими легенями, уламками в кінцівках, виразкою і навіть тим, хто раніше переносив інфаркти та інсульти.

При цьому в ЗМІ зазначають, що Міноборони рф розробило методичні вказівки щодо придатності під час мобілізації. Згідно з документом, медичний огляд проводиться за офіцерською графою розкладу хвороб, тобто «всі придатні до служби».