росіяни прискорюють депортацію українців із захоплених районів до рф

росіяни продовжують прискореними темпами вивозити українців з тимчасово окупованих територій до рф.

росіяни прискорюють депортацію українців із захоплених районів до рф

Як зазначає Центр, окупаційний режим збільшує темпи депортації українців з тимчасово окупованих територій під приводом «евакуації».

«Додаткові кошти на розміщення українців отримали Воронезька, Свердловська, Курська, Ростовська області і Краснодарський край рф. За доброю російською традицією, кошти на розміщення людей розкрадають, а депортованих розміщують в антисанітарних умовах. Для людей виділяють занедбані санаторії та гуртожитки», — уточнюють у ЦНС.

Дедалі більше людей депортують з тимчасово окупованих районів Запорізької і Херсонської областей.

«Зазначимо, що для створення підґрунтя так званої «евакуації» росіяни спочатку припиняють роботу соціальних закладів і посилюють обстріли, аби зробити життя місцевих нестерпним. Після чого оголошують спочатку добровільну, а потім примусову «евакуацію», — наголошує ЦНС.

Центр національного спротиву закликає цивільне населення тимчасово окупованих територій, за можливості, виїжджати на підконтрольні українському уряду території.

Нагадаємо, що плани росії депортувати українців з тимчасово окупованих територій України, зокрема Херсонщини, є актом геноциду і відповідальність за це будуть нести як ті, хто ухвалював такі рішення, так і виконавці.