На Рамштайні Україна отримає танки Leopard 2

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас розповів, що кілька союзників України на зустрічі в Рамштайні оголосять про відправку танків Leopard 2.

Leopard 2
Leopard 2

20 січня на американській авіабазі Рамштайн пройде чергова зустріч контактної групи міністрів оборони.

Як очікується, союзники обговорять необхідність нової військової допомоги для України та оголосять про відправку танків. Про необхідність танків для України заявляв Володимир Зеленський, його радники та експрезидент України.

Всі українські політики визнають, що західні танки допоможуть швидше зупинити російську агресію та допомогти завершити війну. Попри заяви українських та західних політиків, головний виробник танків Leopard 2 — Німеччина, не дає дозвіл на реекспорт танків і сама не готова відправити їх в Україну. Шольц ставить умову, що відправку такої техніки потрібно узгоджувати з союзниками, насамперед з США. Хоч Шольц заявляє, що поки не готовий відправити танки в Україну, міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас анонсував, що на зустрічі в Рамштайні буде оголошено про постачання танків.

За словами міністра оборони Литви кількість танків, яку обіцяють надіслати сягатиме сотень одиниць.

Нагадаємо, що Президент Польщі А. Дуда зробив заяву про виживання України, щоб західні партнери допомогли зброєю та економічно.