Намісник Києво-Печерської Лаври Павло повинен сидіти у Лук’янівському СіЗО — судя у відставці

Введення низки санкцій проти намісника Києво-Печерської Лаври Павла Лебедя недостатньо. Він повинен сидіти у Лук’янівському СіЗО.

Намісник Києво-Печерської Лаври Павло повинен сидіти у Лук’янівському СіЗО
Намісник Києво-Печерської Лаври Павло повинен сидіти у Лук’янівському СіЗО

Суддя Конституційного суду у відставці В. Шишкін, вважає, що введення санкцій проти Павла Лебідя не достатньо для боротьби з агентами рф, які знаходяться у московському патріархаті.

«Так званий Паша Мерседес це рупор „руського миру“. Інформаційний провокатор та провокатор повинен сидіти у Лук’янівському СіЗО по ст. 111 держзрада. Тому введення низки санкцій проти Павла Лебедя недостатньо. Ми повинні більш рішуче боротися з москальською п’ятою колоною на нашій території. Адже перед законом всі рівні, зокрема ієрархи будь-якого рівня», — зазначає Віктор Шишкін.

В свою чергу, політолог В. Кулик підкреслює, що одних санкцій для боротьби з діяльністю УПЦ мп в Україні замало. Адже є багато інцидентів з побиттям журналістів представниками УПЦ мп.

«Тому мають бути відкриті кримінальні провадження та винесені судові вироки. Санкції — це половинчасте рішення», — зазначає експерт.

Нагадаємо, що Президент В. Зеленський затвердив санкції проти осіб з так званого церковного списку. Серед підсанкційних екснардеп та клірик УПЦ — Вадим Новинський і митрополит Вишгородський і Чорнобильський, намісник Києво-Печерської Лаври Павло Лебідь, якого в ЗМІ називають Паша Мерседес.