«росії потрібні швидкі перемоги»: експерт відповів, чи нападе рф на Молдову

росії не потрібний зараз додатковий фронт з точки зору повномасштабного вторгнення в Молдову.

Експерт відповів, чи нападе рф на Молдову
Експерт відповів, чи нападе рф на Молдову

Про це заявив політолог Ігор Чаленко в коментарі телеканалу I-UA.tv.

«У росії немає зараз можливості для перекидання величезного контингенту, тобто навіть якщо вони зараз організують десант, до речі, більша частина якого перебита у війні з Україною, то вони можуть намагатися зробити щось схоже, що вони планували під час Гостомельської операції під Києвом. Просто нюанс у тому, що Україна до того воювала 8 років, а Молдова проголошує власний нейтралітет. І тому в таких умовах, очевидно, що з точки зору безпеки Молдова є набагато слабшою. А російській федерації потрібні швидкі перемоги», — зазначив він.

Проте експерт вважає, для того, щоб реалізувати можливість нападу на Молдову, росіяни будуть намагатися повернути контроль над відповідною ділянкою Чорного моря.

«Вони ще й бомбами атакували острів Зміїний. Це якраз свідчить про те, що вони зараз промацують можливості повернення контролю над цією ділянкою Чорного моря. Це все схоже на намагання зробити підґрунтя для саме локальної операції, а не повномасштабного вторгнення», — додав Чаленко.

Нагадаємо, міноборони рф опублікувало заяву про те, що влада України нібито готує провокацію проти невизнаного Придністров’я. Це стандартна тактика підготовки росіян до впровадження військових операцій, сказав політолог.

Рекомендовані публікації