В Києві черговий скандал з Київміськбудом: керівництво компанії знущається з інвесторів (ВІДЕО)

Інвестори Укрбуд опублікували частину скандального запису, який проводився у вересні 2022 року, на зустрічі з ексголовою компанії Укрбуд Максимом Микитасем. На видео пан Микитась оприлюднює аудіозапис розмови керівника КМБ Ігоря Кушніра з заступником директора ФФБ «ФК «Житло-Капітал».

Ігор Кушнір
Ігор Кушнір

Зокрема, можна почути, як голова Києвміськбуду (КМБ) Ігор Кушнір ображає інвесторів нецензурними словами та без актів виконаних робіт вимагає кошти на добудову у заступника директора ФФБ «ФК «Житло-Капітал», який є розпорядником коштів інвесторів.

«Ми вирішили опублікувати телефонну розмову пана Кушніра з ВО ФФБ „Житло-Капітал“, де він явно дає зрозуміти своє ставлення до будівництва і до нас, інвесторів, тим, які несуть гроші в Київміськбуд і дозволяють пану Кушніру піаритися та волонтерити, але ніяк не шукати кошти фінансування та будувати об'єкти. А методи за якими він вибиває кошти нагадують 90-ті роки — просто банальне рейдерство. Тож куди Кушнір подів наші кошти та кошти з продажу квартир — а це мільйони гривень. Можливо вивіз за кордон, бо під час війни журналісти бачили його у Відні», — зазначають інвестори Укрбуду.

Вони наголосили, що із скандальної розмови, стало відомо, що основною задачею Київміськбуду, за теперішнім керівництвом, є введення в експлуатацію недороблених житлових комплексів без внутрішніх та зовнішніх мереж, без фасадів, прибудинкових територій, та якнайшвидше передання їх на баланс керуючої компанії. Далі починаються довгі роки очікування на приєднання до зовнішніх мереж міста, практично неможливість проживання в будинках та інше.

«Скажемо відверто, що ми, Ініціативна Група житлові комплексів Укрбуд, вважали Київміськбуд в обличчі пана Кушніра своїм повноправним партнером. Звичайні люди, яких пан Кушнір так сильно зневажає та ненавидить, добилися для його компанії скасування пайових внесків, домовилися з Міністерством Оборони та налагодили діалог між Києвміськбудом та ФФБ «ФК «Житло-Капітал». Пане Кушнір, ми наполягаємо на публічних вибаченнях та якнайшвидшого відновлення будівельних робіт. А вас, шановні інвестори, просимо проголосувати за петицію, за допомогою якої ми можемо спитати депутатів, чи може такий менеджер очолювати одну з найбільший та найвідоміших будівельних компаній, знищуючи її репутацію», — обурюються інвестори.

За словами інвесторів, якщо ситуація не буде вирішена, то керівництву КМБ слід готуватися до політичних і соціальних наслідків. Люди налаштовані рішуче перекривати дорогу в законний спосіб, і до інших радикальних законних дій під час дії воєнного стану.