Експерт відповів, чому в Україні збільшують деякі податки та створюють нові

Цар Соломон колись говорив: «У невситимості дві доньки: Давай і Давай».

Експерт відповів, чому в Україні збільшують деякі податки та створюють нові
Експерт відповів, чому в Україні збільшують деякі податки та створюють нові

Так громадський діяч Андрій Кочуков відповів на питання, чому в Україні збільшують деякі податки та створюють нові, в інтерв'ю телеканалу I-UA.tv.

«Для того, щоб керувати економікою, треба бути не економістом-теоретиком, треба бути людиною, яка хоч якийсь час попрацювала в бізнесі. У нас такої людини немає в жодному економічному блоці країни. Та система, яка введена для наших чиновників, не створена таким чином, щоб мотивувати працювати на розвиток країни. Наповнення бюджету саме по собі не має ніякого сенсу. Є сенсом зробити так, щоб коштів було достатньо», — додав він.

Експерт вважає, що ті, хто замотивовані, зацікавлені в розвитку, будуть робити так, щоб податків було менше.

«А для цього треба скоротити по максимуму видатки, щоб доходів, які ти отримував, було достатньо», — сказав громадський діяч.

За його словами, щоб змінити податкову систему, необхідно запровадити модель безумовного доходу.

«Ми колись запропонували зі своїми колегами, спеціалістами наступну модель — модель безумовного доходу. Ми це називали республіканською часткою. Це дохід, який має отримувати людина від використання того багатства, яке є в її власності. В Україні це надра, водні ресурси, повітря тощо. Тобто це має ділитися пропорційно між усіма громадянами порівну. Це сума, завдяки якій людина може не просто спокійно прожити місяць, а достойно прожити», — зазначив Кочуков.