Міноборони замовить для ЗСУ українські танки «Оплот»

Міністерство оборони України замовить в «Укроборонпрому» для українського війська танки «Оплот».

Український танк "Оплот"
Український танк "Оплот"

Про це повідомив під час візиту до Харківської області міністр оборони України Олексій Резніков, передає Міноборони України.

«Я переконаний, що в танковій коаліції у перших рядах повинен бути саме український танк, як-от БМ „Оплот“. На фронті обов’язково має бути броньований кулак, адже найголовніша цінність — це збереження життя наших захисників і захисниць. Щоб вони могли захищати нас, щоб вони не втрачали своє здоров’я, їм потрібна броньована техніка. Я люблю кухню і музику різних народів світу, але в промисловості я залишаюся промисловим українопротекціоністом. Саме тому ухвалено рішення, що МОУ замовить у „Укроборонпрому“ для українського війська „Оплоти“», — сказав міністр.

Як повідомили у пресслужбі, він провів тестування танку «Оплот».

У рамках візиту міністр нагородив відзнаками співробітників одразу кількох підприємств «Укроборонпрому» за внесок в обороноздатність України. За його словами, «Укроборонпром» є надійним партнером на шляху до перемоги.

«Перші місяці повномасштабного вторгнення Україна вистояла завдяки героїзму Сил безпеки та оборони, а також безперервній роботі підприємств „Укроборонпрому“. Адже перші зразки важкого західного озброєння Україна почала отримувати лише наприкінці минулорічної весни. Наше завдання — це спільно з країнами-партнерами забезпечити постійне збільшення обсягів виробництва та ремонту усіх видів озброєння та військової техніки — і кожного дня ми, державний оборонно-промисловий комплекс, спільно з Міноборони робимо все можливе для наближенням нашої Перемоги», — зазначив генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв.

Також відбулася робоча зустріч міністра із головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим, який наголосив, що для регіону дуже важлива підтримка Міноборони, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості та «Укроборонпрому».

«Захисники, які зараз перебувають на лінії оборони Харківщини, щодня впевнено тримають свої позиції і завдають удари ворогу у відповідь. Ми допомагаємо нашим військовим і гуманітарно, і необхідним обладнанням. Робимо все, щоб наблизити Перемогу», — зазначив Синєгубов.

БМ «Оплот» — сучасний український основний бойовий танк, розроблений Харківським конструкторським бюро машинобудування.

Нагадаємл, у січні повідомлялося, що в Україні завершують випробування безпілотника з дальністю ураження понад тисячу кілометрів.