ЗСУ знищили російський РЕБ «Леер-2» (ВІДЕО)

Збройні сили нанесли удар по російському комплексу радіоелектронної боротьби «Леер-2» на Донеччині.

ЗСУ знищили російський РЕБ “Леер-2”
ЗСУ знищили російський РЕБ “Леер-2”

Новину оприлюднила пресслужба ССО.

Під час розвідувальних дій на Донецькому напрямку тактична група «Медоїд» 3-го полку Сил спеціальних операцій виявила ворожий комплекс радіоелектронної боротьби «Леер-2».

Відстеживши переміщення техніки та дочекавшись її зупинки, оператори розвідувального комплексу Shark навели українську артилерію на неї.

Повідомляється, що внаслідок удару високоточним озброєнням ворожа станція постановки радіоелектронних перешкод була повністю знищена.

Місце ураження російського комплексу вдалось геолокувати в населеному пункті Новолуганське (тут) західніше Світлодарську на Донеччині. Його позиція знаходиться в 17 кілометрах від лінії бойового зіткнення.

Комплекс «Леер-2»

Мобільний комплекс технічного контролю, радіоелектронної імітації та постановки перешкод «Леер-2» був розроблений російським науково-дослідним інститутом «Эталон» та надійшов на озброєння ЗС РФ у 2017 році.

Комплекс РЕБ призначений для проведення радіорозвідки джерел радіовипромінювань, постановки радіоперешкод, а також придушення радіоелектронних засобів супротивника, у тому числі систем мобільного зв’язку.

Новий комплекс радіоелектронної боротьби відрізняється від попередніх комплексів РЕБ високою мобільністю та захищеністю завдяки інтеграції на шасі бронемашини «Тигр-М».