Вибухи в Криму: не виключають, що під удар у Бельбеку потрапив МіГ-31К

Аеродром Бельбек у Криму міг бути атакований в ніч на 15 травня. Там зафіксували пожежу, не виключається, що під удар потрапили російські літаки.

Під удар у Бельбеку потрапив МіГ-31К
Під удар у Бельбеку потрапив МіГ-31К

Зазначається, що офіційної інформації про удар по аеродрому поки що немає, водночас у мережі є низка фото та відео з місця подій, які говорять про атаку на авіабазу.

Згідно з даними Telegram-каналу «Крымский ветер», вибухи в районі авіабази «Бельбек» пролунали орієнтовно о 01:55 — 01:56, після чого було чутно детонацію боєприпасів. Згодом була друга хвиля атаки, що тривала до 02:35.

«Вибухи було чути у Євпаторії та у Бахчисарайському районі», — йдеться у повідомленні.

«Крим.Реалії» опублікували супутникові зображення, на яких зафіксована пожежа. Вона виникла 15 травня у районі аеродрому Бельбек.

Зазначається, що у Бельбеку дислокується 38 винищувальний авіаційний полк рф та Севастопольський аварійно-рятувальний центр. Там базуються 12 літаків Су-27, 12 літаків Су-27СМ, три навчально-бойових Су-27УБ та п'ять літаків Су-30М2.

Раніше у мережі показали супутникові знімки за 31 березня, на яких можна роздивитися, які літаки знаходилися на авіабазі Бельбек (крім тих, що перебували в укриттях, якщо такі були). На фото можна нарахувати 24 літаки і шість гелікоптерів, зокрема чотири винищувачі-перехоплювачі МіГ-31К. Ці літаки є носіями ракети «Кинджал».

Видання Defense Express зазначає, що якщо порівняти ці знімки та мапу пожеж на аеродромі Бельбек, то можна припустити, що під удар сьогодні вночі потрапили МіГ-31К.