ЗСУ повернули позиції у Вовчанську, просування армії рф в районі Липців не підтверджується — ISW

Вчора, 30 травня, ЗСУ відновили позиції у Вовчанську (на північний схід від Харкова) на тлі продовження російського наступу в цьому районі.

ЗСУ повернули собі позиції у Вовчанську
ЗСУ повернули собі позиції у Вовчанську

Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW.

Тут кажуть, що геолокаційні кадри, опубліковані 30 травня, показують, що українські сили нещодавно відновили позиції в центрі міста.

При цьому глава російської окупаційної адміністрації Харківської області Віталій Ганчев заявив, що нині армія РФ контролює близько половини Вовчанська, а українські сили продовжують контратакувати в місті.

Тим часом речник групи військ ЗСУ «Хортиця» підполковник Назар Волошин заявив, що українські сили контролюють більшу частину Вовчанська.

За оцінками ISW, росіяни не змогли захопити позиції на південному березі річки Вовча в межах Вовчанська.
Кілька російських оглядачів стверджували, що інтенсивне використання безпілотників обома сторонами перешкоджає пересуванню у Вовчанську та змушує діяти невеликими групами і ЗСУ, і російську армію.

Водночас 30 травня російські війська продовжували наступ у районі Липців (на північ від Харкова), однак підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було. ISW не знайшло підтвердження заявам росіян про те, що вони просунулися на глибину до 150 метрів у напрямку Липців і до 700 метрів на південь від Глибокого.


Джерело: ISW