Естонія та НАТО не бояться конфлікту з рф — політолог

Зараз йде розмова між США та рф, саме тому НАТО поставило задачу перед Естонією підготуватися до конфлікту з росією.

Естонія та НАТО не бояться конфлікту з рф
Естонія та НАТО не бояться конфлікту з рф

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Віктор Небоженко.

«Це говорить, що Естонія та НАТО не бояться конфлікту з рф. До речі, який є приводом, щоб Україні не надавати озброєння. Хоча Естонія дуже маленька. Там немає гір і тому туди дуже легко заходити військам. А коли НАТО каже, що ми надаємо ракети, щоб не спровокувати конфлікт з росією, то вони брешуть. Адже розміщення німецьких та американських військ в Естонії є прямим викликом для рф», — каже політолог.

На його думку, коли саме може початися конфлікт між Естонією та рф, спрогнозувати важко.

«Поки немає відповіді на це питання. Однак, те ще зараз відбувається є розмовою від Вашингтоном та москвою. Зокрема, у США демонструють, що не бояться конфлікту і тому виставить в Естонії 5 тисяч американських солдатів. Для рф це дуже спокусливо, однак навряд чи вона здійснить напад на Естонію», — резюмує В. Небоженко.

Нагадаємо, що новий план Північноатлантичного альянсу передбачає, що у разі нападу Росії, Естонія має право вдарити у відповідь по території агресора.

Про це заявив начальник Об'єднаного штабу Сил оборони Естонії Вахур Карус.

Також Фінляндія планує розмістити два штаби НАТО. Йдеться про штаб сухопутних військ НАТО у Північній Європі та штаб передових сухопутних військ Альянсу.