Чому влада не хоче мати добровольчі підрозділи?

Намагаючись закручувати гайки в системі обліку й відлову так званих ухилянтів влада вперто не хоче бачити добровольчі підрозділи як основу масового спротиву ворогу.

І тут виникає кілька питань. Скажімо, чому в умовах нестачі особрвого складу можновладці розформовують дрбровольчі підрозділи? Чому віддають перевагу не вмотивованим бійцям, а відловленим на вулиці ухилянтам? Чому не бажають будувати сучасну армію, а відроджують совок у всіх його примітивних практиках? Відповіді на ці питання виходять за межі воєнної проблематики і стосуються всього суспільства, яке влада хоче перетворити на такий собі аналог рашки для зручності управління.

До чого призведе така політика та якою може бути альтернатива діям влади — говоримо з Суддею Конституційного Суду у відставці Віктором Шишкіним!

Влада розпускає добровольчі підрозділи, бо боїться власниого озброєного народу. Про це під час ефіру заявив суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Проти загиблого командира батальйону ОУН Миколи Кохановського, сучасною владою, були відкриті кримінальні справи. Також загинув на фронті відомий доброволець „Моджахед“ проти якого були відкриті карні справи. Також є добровольці, яких били та катували за вказівкою влади. Зокрема Краснова. І таких кричущих випадків багато. Ще є багато добровольців, проти яких були відкриті карні справи і вони загинули на війні. Тобто влада відкриває карні справи проти добровольців, які критикують дії влади. Всі прокурори, які обвинувачують добровольців, не хочуть навіть розбиратися у мотивах злочину і просто штампують справи. Вони сидять в тилу та гріють свої п’яті точки, а хлопці-добровольці гинуть за Україну та за те, щоб ці прокурори залишилися живими в тилу», — каже В. Шишкін.

За його словами, після приходу президента В. Зеленського до влади, були очікування про ведення воєнного стану.

«Тобто на другий день інавгурації Зеленський мав ввести воєнний стан та почати організацію ВПК, чого не зробив П. Порошенко. Однак до 24 лютого 2022 року були шашлики. Хоча в 2021 році було прийнято закон, де йшла мова про мілітарний добровольчий рух через ТРО, яку поділили на два блоки. Зокрема, ТРО при ЗСУ та добровольчі формування територіальних громад. Хоча Київ обороняла не тільки ТРО. Це були й кадрові військові підрозділи, але їхніх підрозділів для повноцінної оборони міста не вистачало. Тому добровольці закривали цю нестачу. Однак, коли у влади пройшов переляк, добровольчі рухи почали розформовувати», — підкреслив В. Шишкін.

Він нагадав, що спочатку почали розформовувати ДФТГ. Зокрема, було 35 київських підрозділів ТРО. З них 25 підрозділів в листопаді 2022 року влада розпустила.

«Добровольчі батальйони ввійшли до складу ЗСУ. Серед них був і наш добровольчий батальйон, який після розформування пішов на Донецький, Харківський та Запорізький напрямок. Формально нас розігнали та сказали здати всю зброю. На цьому розформування ДФТГ не закінчилося. В Києві розпустили батальйон „Воля“, який прикривав наші зенітні системи та системи ППО. Чого ви боїтеся пани з Банкової? Озброєний народ? Хоча ви правильно боїтеся. Адже те, що ви наробили в тилу своїм ідіотським законодавством та системою управління, допомагає москалям. Але влада має зрозуміти, що вона робить не так. А не шукати винних. Зокрема, полковника Романа Червінського. Може винен не він, а ті, хто сидять на Банковій», — резюмує В. Шишкін.

~~~

🔔 Тисніть на «дзвоник», щоб отримувати сповіщення про нові відео на каналі

✅ Приєднуйтесь у соцмережах:

YouTube: youtube.com/@i-ua

Facebook: www.facebook.com/IUA.TV

Telegram: t.me/iuatv

Twitch: www.twitch.tv/infouatv

~~~