Матвій Семенович Вайсберг — український живописець, графік, художник книги

«Про Матвія писати легко і складно, бо він людина не пересічна. Мудрість і спонтанність, філософічність, ліричність, містика — все це поєднується в одному митцеві та в його творчості.

Матвій і його творчість — це НЕ про маскульт! Це — естетика високого гатунку !

Вайсберг — у повсякденному житті з напрочуд гострим відчуттям справедливості, різко індивідуальною точкою зору та монологами, побудованими з афористичних реплік (наприклад його сторінка в ФБ нагадує і щоденник і роздуми, оповідки про різні часи свого життя, друзів, сьогодення)

Творчість художника — це окрема велика тема. Матвій притягує: складними назвами творів з гадано простою композицією; витонченим колоритом лаконічних живописних притч; оригінальною. Живопис Матвія близький людям, чий світогляд неймовірно широкий. Колорит!!!

Нещодавно відбулась виставка пана Матвія у Національному художньому музеї України. Я була. … перший раз — як фанат мистецтва художника, другий … а ось тут мені траплялось забути про те, що відвідування виставок є моїм професійним обов’язком, і я не завжди встигала помітити мить, в яку погляд розчиняється в тихих акордах прохолодних відтінків."