Як правильно оформити документи на прибудинкову територію

Виділення земельної ділянки для обслуговування багатоквартирного житлового будинку- це реальна можливість мешканців будинку відгородитися від знахабнілих ділків, які незаконно встановлюють МАФи та влаштовують приватні автостоянки на прибудинкових територіях.

Законодавство України дозволяє безоплатну передачу у власність або у постійне користування співвласниками багатоквартирного житлового будинку земельних ділянок, на яких розташовані їх будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень.

Сьогодні активні співвласники багатоквартирних будинків об'єднуються і розпочинають збір документів щодо виділення земельної ділянки для обслуговування житлових будинків, аби бути повноправними власниками прибудинкових територій, за які вони сплачують роками.

Але, на цьому шляху вонистикаються з багатьма перешкодами і проблемами.

Як правильно оформити документи на прибудинкову територію, аби уникнути помилок — дивіться у новому випуску прогами «Очі Феміди» з Світланою Процишак.

~~~

🔔 Тисніть на «дзвоник», щоб отримувати сповіщення про нові відео на каналі

✅ Приєднуйтесь у соцмережах:

YouTube: youtube.com/@i-ua

Facebook: www.facebook.com/IUA.TV

Telegram: t.me/iuatv

Twitch: www.twitch.tv/infouatv

~~~