РФ завдала Україні збитків більш як на $ 550 мільярдів

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у відеозверненні до учасників на круглого столу Світового банку на підтримку України

https://www.facebook.com/watch/?v=1457255894708922

За попередніми підрахунками, унаслідок повномасштабного вторгнення рф Україна вже втратила близько $ 550 млрд і потребує майже $ 7 млрд щомісячної підтримки.

Звернення Презедента до Європейської спільноти було присвячене поточним втратам від російської агресії, зокрема детальн йшлося про Харків. На його реконструкцію знадобляться мільйони доларів. Він озвучив основні потреби в техніці та фінансуванні.

Російські війська обстрілюють і бомбардують його вже тижнями. В тих частинах міста, куди досягає російська зброя, вже знищені більше тисячі житлових будинків. Російська артилерія, російські ракети, російські авіабомби не обирають, кого вбивати та які будівлі підривати і спалювати. І в центрі Харкова і на околицях однаково небезпечно. Однаково можна загинути від російських ударів.

Але треба знати харківʼян. Треба знати наших людей, треба знати мешканців Харкова… Навіть під час війни, під час таких обстрілів Харків залишається повністю функціонуючим містом.